Ebony Ensemble

Ebony Mahler Delft 2016 11 06

Sinds de oprichting van het ensemble in 2012, fungeert Kleine steentjes muziek als producent van het Ebony Ensemble. Het Ebony Ensemble is samengesteld uit professionele musici met een wisselende samenstelling waarbij de focus ligt op 20e eeuwse muziek voor ensemble. Regelmatig werken hierbij solisten mee. Oprichter, dirigent en artistiek leider van het ensemble is Michel Havenith.

Tijdens het debuutconcert in 2012 stonden onder meer het bekende Ebony Concerto van Igor Strawinsky en de spectaculaire Prelude, Fugue & Riffs van Leonard Bernstein op het programma. De daaropvolgende twee seizoenen speelde het ensemble diverse uitvoeringen van de Façade van William Walton, met medewerking van solist/recitant Robert Coupe. Met dit programma opende het Ebony Ensemble onder andere een concertserie in Amerongen, speelde het een speciale uitvoering op de British School in Voorschoten en was het te gast in de Toonzaal in Den Bosch. Het ensemble was met delen uit dit programma voor het eerst te gast in het live NPO-Radio 4 radioprogramma 'Spiegelzaal' vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Een tweede optreden volgde begin 2016 met delen uit de Folk Songs van Luciano Berio, met sopraan Irene Maessen als soliste. Eind 2016 trad het Ebony Ensemble opnieuw op in 'Spiegelzaal' met delen uit Mahler's 'Lieder eines fahrenden Gesellen' met bariton Florian Just in een arrangement voor ensemble (Farrington). Tijdens de concerten stond ook een eigen arrangement (Havenith) van Debussy's 'L'après-midi d'un faune' op het programma.

Met ingang van het seizoen 2017-18 is het Ebony Ensemble 'Huisgezelschap' van het Stadstheater in Zoetermeer. Het ensemble verzorgt in dat kader twee programma's, op 15 oktober 2017 met werken van Brahms en Wagner en op 7 januari 2018 het Nieuwjaarsconcert.

Kijk voor concertdata, toegangskaarten en de meest recente informatie op de website van het Ebony Ensemble.