Kleine steentjes muziektrainingen

Ebony Ensemble

Ebony Mahler Delft 2016 11 06

Sinds de oprichting van het ensemble in 2012, fungeert Kleine steentjes muziek als producent van het Ebony Ensemble. Het Ebony Ensemble is samengesteld uit professionele musici met een wisselende samenstelling waarbij de focus ligt op 20e eeuwse muziek voor ensemble. Regelmatig werken hierbij solisten mee. Oprichter, dirigent en artistiek leider van het ensemble is Michel Havenith.

Tijdens het debuutconcert in 2012 stonden onder meer het bekende Ebony Concerto van Igor Strawinsky en de spectaculaire Prelude, Fugue & Riffs van Leonard Bernstein op het programma. De daaropvolgende twee seizoenen speelde het ensemble diverse uitvoeringen van de Façade van William Walton, met medewerking van solist/recitant Robert Coupe. Met dit programma opende het Ebony Ensemble onder andere een concertserie in Amerongen, speelde het een speciale uitvoering op de British School in Voorschoten en was het te gast in de Toonzaal in Den Bosch. Het ensemble was met delen uit dit programma voor het eerst te gast in het live NPO-Radio 4 radioprogramma 'Spiegelzaal' vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Een tweede optreden volgde begin 2016 met delen uit de Folk Songs van Luciano Berio, met sopraan Irene Maessen als soliste. Eind 2016 trad het Ebony Ensemble opnieuw op in 'Spiegelzaal' met delen uit Mahler's 'Lieder eines fahrenden Gesellen' met bariton Florian Just in een arrangement voor ensemble (Farrington). Tijdens de concerten stond ook een eigen arrangement (Havenith) van Debussy's 'L'après-midi d'un faune' op het programma.

Met ingang van het seizoen 2017-18 is het Ebony Ensemble 'Huisgezelschap' van het Stadstheater in Zoetermeer. Het ensemble voerde een programma uit met muziek van Brahms en Wagner en pakte de traditie van het klassieke Nieuwjaarsconcert weer op in Zoetermeer.

Seizoen 2018-19 is samengesteld uit een deel-reprise van het Mahlerprogramma met bariton Florian Just (november 2018), een live-begeleiding van de Kerst-animatiefilm The Snowman (december 2018) in een eigen arrangement (Michel Havenith), het Nieuwjaarsconcert 2019 (13 januari) met soliste Irene Maessen, een reprise van de Façade van Walton met recitant Robert Coupe (juni 2019), kamermuziekoptredens door leden van het Ebony Ensemble (1e helft 2019) en diverse optredens tijdens evenementen met klassieke muziek in Zoetermeer.

Een groeiend aantal bezoekers vindt inmiddels de weg naar het ensemble. Vanaf juni 2019 treedt het Ebony Ensemble met de Façade van William Walton en solist Robert Coupe ook (weer) op in andere steden in Zuid-Holland.

Kijk voor informatie over concertdata en -tijden, toegangskaarten en de meest recente informatie op de website van het Ebony Ensemble.