Kleine steentjes muziektrainingen

Arrangeercursus voor muziekdocenten

Een datum voor een arrangeercursus voor muziekdocenten staat nog niet gepland. informeer hier naar de mogelijkheid om deel te nemen aan de volgende arrangeercursus.

Uitgangspunt
Muziekdocenten leiden met regelmaat leerlingenensembles die zijn samengesteld uit allerlei verschillende instrumenten. Vaak moet de muziek hiervoor worden gearrangeerd voor de aanwezige bezetting. Bij veel docenten is daardoor behoefte aan het ophalen of uitbreiden van de arrangeervaardigheden.

Doel
Doel van de arrangeercursus is kennis en vaardigheden opdoen voor het maken van een instrumentaal arrangement voor een heterogene bezetting.

Werkwijze
Alle deelnemers maken tijdens de cursus - onder begeleiding van de cursusleider - een of meer arrangementen van een opdracht (een bestaande compositie, bijvoorbeeld een pianowerk). Het arrangement wordt in principe gemaakt in de bezetting van de aanwezige deelnemers (de deelnemers nemen hun instrument mee tijdens de cursus). Het gemaakte arrangement (partituur en partijen) wordt vervolgens door de hele groep gespeeld en onder leiding van de cursusleider geëvalueerd. Tussen de sessies in werken de cursisten ook de opdracht uit. Zo kan tijdens de les meer aandacht en tijd worden besteed aan besprekingen en correcties. Het is mogelijk om tussentijds - bijv. via e-mail - vragen te stellen aan de docent. Na afloop van de cursus ontvangt elke cursist een deelnamecertificaat.

In principe worden de arrangementen op papier gemaakt. Deelnemers mogen werken met een laptop, voorzien van een muzieknotatieprogramma. Dit programma moet echter zijn voorzien van een exportfunctie voor reguliere beeldformaten (zoals pdf of jpg), zodat partijen en partituur (om te bespreken) kunnen worden geprint om te spelen.

Aanmelden / informatie
Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de arrangeercursus voor muziekdocenten kunt u zich hier aanmelden of meer informatie krijgen.

 © 2012 - www.kleinesteentjes.nl