Kleine steentjes muziektrainingen

Ensembleleiding voor muziekschooldocenten

Muziekschooldocenten moeten in toenemende mate ensembles leiden tijdens lessen en uitvoeringen. Veel docenten schrikken hier echter elke keer weer voor terug door een gebrek aan de juiste dirigeerachtergrond of -ervaring. Cursusleider Michel Havenith heeft een training ensembleleiding samengesteld, speciaal voor muziekschooldocenten.

De training ensembleleiding voor muziekschooldocenten vindt in groepsverband plaats. De training is bij diverse muziekscholen met enthousiasme ontvangen en blijkt - volgens oud-deelnemers - effectief voor de muziekschoolpraktijk. Tegelijkertijd vormt het een positieve manier om aan ´teambuilding´ te werken en is het, last but not least, gewoon leuk om te doen.

De vorm en opzet van de lessen en de gebruikte muziek is op maat gesneden voor de hedendaagse muziekschoolpraktijk. Een bijzonder element in de training is dat de groep muziekschooldocenten (circa acht cursisten) hun eigen oefenensemble vormen. Doordat de deelnemers veel zelf dirigeren voor een 'echt' ensemble, is de cursus zeer 'hands on' van opzet en resultaatgericht. Er wordt gewerkt aan de problemen die in de muziekschoolpraktijk voorkomen, met geschikte muziek, zonder onnodige stof of overbodige franje. Omdat onder collega's gewerkt wordt, zijn de problemen herkenbaar en is de sfeer ongedwongen. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van audio-visuele middelen.

De cursus ensembleleiding kan in aanmerking komen voor subsidies op het gebied van bijscholingen voor muziekdocenten. In de regel komt de training ensembleleiding tot stand op verzoek van de muziekschool.


Ga naar de downloadpagina om een flyer met algemene informatie over de trainingen voor muziekschooldocenten te downloaden (A5), of een flyer met informatie over de cursus ensembleleiding (A4).

 

© Kleine steentjes muziektrainingen - www.kleinesteentjes.nl