Kleine steentjes muziektrainingen

Workshop podiumgedrag

De workshop podiumgedrag komt voort uit de workshop podiumgedrag voor muziekschooldocenten. Zijn het bij de muziekschooldocenten de docenten die vaardigheden aanleren voor uitvoeringen van hun leerlingen, bij deze workshop zijn het ensembles zelf die aan hun podiumgedrag gaan werken.

Podiumgedrag speelt een belangrijke rol voor elk ensemble. Natuurlijk staat het eigen speelplezier centraal, maar een zo goed mogelijke indruk achterlaten bij het publiek speelt een steeds belangrijkere rol.

Tijdens de workshop podiumgedrag wordt er zo concreet mogelijk gewerkt aan de verbetering van het eigen podiumgedrag, c.q. van dat van het ensemble. De eigen observatie wordt verscherpt, zodat factoren als houding, gedrag, presentatie en lichaamstaal herkent worden en de workshop een basis legt voor toekomstige uitvoeringen. Uitvoeringen worden zo concreet mogelijk nagebootst, op video vastgelegd en geëvalueerd.

De deelnemende ensembles nemen hun instrumenten en muziekstukken naar keuze mee. De muziek zelf, c.q. de uitvoering hiervan komt tijdens deze workshop echter niet aan de orde.

Ga naar de downloadpagina voor een verslag van de workshop podiumgedrag op 12 februari 2011

www.muziektrainingen.com